Taximetriștii au protestat în această dimineață în fața Guvernului

  • 24 Ianuarie 2022 11:27
Taximetriștii au protestat în această dimineață în fața Guvernului

Taximetriștii au protestat în această dimineață în fața Guvernului față de scumpirea  gazului metan, prețul căruia a depășit 17 lei litrul. Șoferii de taxi au solicitat compensații sau revenirea la vechiul tarif.

Potrivit unui comunicat difuzat ieri de Asociația Transportatorilor Auto în Regim de Taxi, din cauza creșterii prețurilor la gazul metan, funcționarea serviciul de taxi devine nerentabilă și va duce la creșterea tarifelor.

Totodată, Asociația a atras atenția asupra faptului că din cauza lipsei unui cadru legislativ care să reglementeze activitățile platformelor mobile străine pe piața serviciilor de taxi din Moldova, agregatorii străini nu sunt înregistrați local, iar acest fapt le permite să nu plătească impozite, dar să-și dicteze condițiile, încălcând legislația concurențială și anti monopol.

Amintim că Moldovagaz care este controlată de concernul rus de stat Gazprom a scumpit la 22 ianuarie cu aproape 30%, până la 17 lei 60 de bani  per 1 m cub, gazul metan comercializat de subsidiara sa Transautogaz.

Într-un comentariu, Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, afirmă că  scumpirea bruscă a gazului metan folosit drept carburant pentru mașini, este determinată de „factori de piață”, iar gazul metan rămâne competitiv în comparație cu motorina ajunsă la 19,5 lei per litru sau benzina de 22,5 lei per litru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău