Guvernul din Belarus introduce taxe pentru cei care vor să protesteze. „Astfel de cheltuieli sunt mult prea mari pentru opozanți”

  • 31 Ianuarie 2019 13:23
Guvernul din Belarus introduce taxe pentru cei care vor să protesteze. „Astfel de cheltuieli sunt mult prea mari pentru opozanți”

Cetățenii din Belarus vor trebui să plătească anumite taxe pentru a putea organiza evenimente stradale, cum ar fi protestele, demonstrațiile sau concertele.

Mai exact, potrivit presei locale, organizatorii unor astfel de evenimente vor trebui să plătească pentru serviciile de ordine publică și să suporte cheltuielile legate de asistența medicală și curățarea zonei după un eveniment public. În primul rând, organizatorul va trebui să plătească următoarele sume pentru serviciile prestate de poliție pentru protecția ordinii publice: circa 30 de euro în cazul unui eveniment cu cel mult 10 participanți, 260 de euro în cazul unei acțiuni de stradă cu cel mult 100 de persoane, 1.555 de euro pentru asigurarea ordinii publice dacă la eveniment participă până la 1.000 de persoane și 2.590 de euro dacă evenimentul are peste 1.000 de participanți.

Poliția însăși poate încasa aceste taxe, iar dacă numărul participanților depășește numărul anunțat în prealabil, ofițerii de poliție pot emite o factură suplimentară, după încheierea acțiunii. În plus, potrivit unei ordonanțe de guvern, organizatorii evenimentelor de stradă trebuie să achite cheltuielile de personal, asigurarea obligatorie a celor care prestează anumite servicii, impozitele și taxele acestora, precum și medicamentele folosite în cazul unui eveniment public.

Reprezentanții opoziției din Belarus, însă, acuză că astfel de cheltuieli sunt mult prea mari pentru opozanți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău