Taxa pentru folosirea drumurilor ar putea fi aplicată diferențiat pentru unele autovehicule

  • 02 Decembrie 2022 10:21
Taxa pentru folosirea drumurilor ar putea fi aplicată diferențiat pentru unele autovehicule

Autovehiculele înmatriculate provizoriu pentru probe în Republica Moldova vor avea reguli speciale de impunere cu taxa pentru folosirea drumurilor. Guvernul a aprobat avizul la proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă.

Astfel, art. 338, alin. (1) din Codul fiscal va prevedea că obiect al impunerii cu taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova sunt autovehiculele înmatriculate permanent, temporar sau provizoriu pentru probe în Republica Moldova, scrie Bizlaw.md.

Totodată, Codul fiscal se va completa cu un articol nou care va stabili norme distincte privind perioada fiscală și cuantumul taxei pentru înmatricularea provizorie a autovehiculelor pentru probe. Conform proiectului, prima perioadă fiscală în acest caz va constitui 90 de zile din ziua achitării taxei. În acest caz, taxa se va achita în mărime de 25% din cotele taxei stabilite conform anexei nr. 1 la Titlul IX (Taxele rutiere) din Codul fiscal. La expirarea termenului de 90 de zile, subiecții impunerii vor achita taxele conform art. 339 din Codul fiscal, pentru perioada rămasă din anul calendaristic respectiv.

Proiectul conține și completări la Legea cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, care vor permite încheierea contractelor de asigurare cu perioade mai mici decât 12 luni pentru autovehiculele înmatriculate provizoriu pentru probe, dar nu mai mici de 30 zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-1,71
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:7,72 m/s
Sun
0
Mon
0
Tue
1
Wed
1
Thu
2
Arhivă Radio Chișinău