Țările de Jos | Securitate sporită în jurul prim-ministrului Mark Rutte, pe fondul amenințărilor cu un posibil atac (presă)

  • 27 Septembrie 2021 17:52
Țările de Jos | Securitate sporită în jurul prim-ministrului Mark Rutte, pe fondul amenințărilor cu un posibil atac (presă)

Țările de Jos au sporit securitatea în jurul prim-ministrului Mark Rutte după ce poliția a primit semnale despre un posibil atac al infractorilor ce au legături cu traficul de droguri, a relatat luni un ziar olandez, citând surse familiare cu subiectul.

Deși atacurile armate în Țările de Jos sunt rare, crimele și violențele legate de traficul de droguri au devenit frecvente în ultimii ani, pe măsură ce interlopii concurează pentru teritoriu, notează Reuters, citat de Agerpres.

O sursă guvernamentală, vorbind cu condiția anonimatului, a confirmat informația în De Telegraaf. Autoritățile naționale de securitate olandeze au refuzat să o comenteze.

Întrebat în legătură cu această informație, Rutte le-a spus reporterilor: "Siguranța și protecția sunt probleme care nu vor fi niciodată discutate în public".

Rutte, al cărui guvern conservator a promis că va reprima criminalitatea organizată, a căutat întotdeauna să mențină un nivel de protecție personală limitat de la învestirea în funcție ca prim-ministru în urmă cu aproape 11 ani.

Rutte este adesea văzut mergând pe bicicletă spre și de la locuința sa și clădirile guvernului în Haga și este adesea abordat de trecători dornici să-și facă selfie-uri sau să discute cu el.

Pe fondul violenței crescute legate de traficul de droguri, un cunoscut reporter olandez de investigații, Peter R. de Vries, a fost împușcat pe o stradă din Amsterdam în iulie. Jurnalistul avea calitatea de consultant al unui martor într-un caz de trafic de droguri. El a murit din cauza rănilor câteva zile mai târziu.

Fostul avocat al martorului fusese ucis într-un mod similar în fața casei sale din Amsterdam în 2019.

Amenințările la adresa politicienilor nu sunt ceva neobișnuit în Țările de Jos. Liderul opoziției anti-islam Geert Wilders a fost obligat să trăiască într-o casă păzită și să se înconjoare de gărzi de corp din 2004 din cauza amenințărilor continue cu moartea.

În ultimele luni, mai multe persoane au fost amendate în țară sau a primit pedepse scurte cu închisoarea pentru amenințarea unor miniștri și parlamentari, în special în ceea ce privește politicile privind combaterea coronavirusului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău