Țările de Jos | Poliția a întărit dispozitivul de protecție a ministrului sănătății, ținta unor amenințări

  • 24 Decembrie 2021 18:16
Țările de Jos | Poliția a întărit dispozitivul de protecție a ministrului sănătății, ținta unor amenințări

Poliția olandeză a întărit dispozitivul de protecție a ministrului sănătății, Hugo de Jonge, după câteva incidente în care acesta a fost amenințat în preajma locuinței sale din Rotterdam, transmite vineri dpa, citată de Agerpres.

Vineri, la locul respectiv a fost instalat un post mobil de poliție cu câteva camere de supraveghere, a relatat agenția ANP.

Măsura se numără printre cele 'vizibile și invizibile' luate pentru a-l proteja pe politicianul de centru-dreapta, în vârstă de 54 de ani, care deține și funcția de vicepremier.

Adresa privată a ministrului de Jonge circulă de ceva vreme pe rețelele sociale. Recent, un pachet suspect a fost găsit în fața casei sale, însă nu s-a dovedit periculos.

Ulterior, un bărbat mascat a postat o înregistrare video în care apărea în fața casei ministrului, suna la interfon și cerea să vorbească cu de Jonge despre măsurile luate de guvern împotriva coronavirusului. Bărbatul a fost arestat de poliție.

În Țările de Jos a intrat în vigoare un lockdown strict, cu închiderea tuturor magazinelor și serviciilor neesențiale, cu câteva zile înainte de Crăciun. Guvernul a justificat această măsură prin necesitatea de a preveni ca spitalele să fie copleșite de pacienți infectați cu noua variantă Omicron a coronavirusului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău