Țările de Jos | Operații pentru bolnavi de cancer sau cardiaci, amânate în fața noului val de COVID-19

  • 19 Noiembrie 2021 18:35
Țările de Jos | Operații pentru bolnavi de cancer sau cardiaci, amânate în fața noului val de COVID-19

Oficiali olandezi din domeniul sănătății au afirmat vineri că au început să amâne intervențiile chirurgicale pentru unii pacienți cardiaci sau bolnavi de cancer, pentru a face loc în unitățile de terapie intensivă, în fața unui val-record de infectări cu noul coronavirus, relatează Reuters.

"Firește, pentru pacienți este îngrozitor", a menționat făcând anunțul un purtător de cuvânt al LCPS, organizația care gestionează alocarea resurselor spitalicești din regatul Țărilor de Jos, scrie Agerpres.

Institutul național pentru sănătate (RIVM) olandez a raportat joi un record de peste 23.000 de cazuri noi de infectare în 24 de ore, comparativ cu recordul precedent de 13.000 datând din decembrie 2020.

Joi, în unitățile ATI din regat mai erau mai puțin de 200 de paturi disponibile și spitalele fac eforturi pentru creșterea capacităților.

La începutul lui noiembrie, guvernul acestei țări, unde circa 85% din populație este vaccinată, a reintrodus obligativitatea măștilor în magazine, iar la sfârșitul săptămânii trecute a reimpus un lockdown parțial ce prevede între altele închiderea barurilor și restaurantelor după 8 seara, amintește Reuters, măsuri ce încă nu par să fi dat roade.

Parlamentul olandez este divizat în ce privește planul propus de guvernul premierului Mark Rutte de a limita accesul la evenimente publice organizate în interior la deținătorii unui "corona-certificat" care să ateste că s-au vaccinat sau s-au recuperat după infecție. Potrivit criticilor, o astfel de măsură ar crea divizare și ar fi discriminatorie, notează Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău