Țările baltice intenționează să cumpere împreună lansatoare multiple de rachete

  • 22 Mai 2021 13:50
Țările baltice intenționează să cumpere împreună lansatoare multiple de rachete

Miniștrii apărării din Lituania, Letonia și Estonia, care s-au întâlnit, vineri, la baza forțelor aeriene lituaniene din Šiauliai, au discutat despre o posibilă cooperare în privința achiziționării de lansatoare multiple de rachete cu rază lungă de acțiune - transmite Delfi.

"Acesta ar putea fi un nou proiect pe termen lung pentru dezvoltarea forțelor regionale comune ale statelor baltice" - a declarat ministrul lituanian al apărării, Arvydas Anušauskas, precizând că acest proiect se află în stadiul de evaluare.

Ministrul Anušauskas și omologii săi din Estonia și Letonia, Kalle Laanet și Artis Pabriks, au convenit asupra coordonării acțiunile țărilor baltice înaintea exercițiilor strategice ruso-belaruse "Zapad 2021" și au solicitat Rusiei și Republicii Belarus să asigure transparența acestor manevre militare. Totodata, cei trei miniștri ai apărării din statele baltice au condamnat politicile agresive ale Rusiei față de Ucraina și au convenit să-și coordoneze acțiunile în sprijinul eforturilor Kievului de a continua integrarea euroatlantică. Miniștrii care au discutat despre proiecte comune în cadrul reuniunii au salutat importantul progres în consolidarea capacității de observare a mării în Marea Baltică.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău