Țările baltice au ajuns la un acord pentru a restricționa intrarea cetățenilor ruși care călătoresc dinspre Rusia și Belarus

  • 07 Septembrie 2022 16:17
Țările baltice au ajuns la un acord pentru a restricționa intrarea cetățenilor ruși care călătoresc dinspre Rusia și Belarus

Trei membri ai UE, Lituania, Letonia și Estonia au ajuns la un acord pentru a restricționa intrarea cetățenilor ruși care călătoresc dinspre Rusia și Belarus, au declarat miercuri, 7 septembrie, miniștrii lor de Externe.

Țările baltice se așteaptă să pună în aplicare interdicția de intrare până la mijlocul lunii septembrie. Aceasta va include excepții, cum ar fi cele din motive umanitare și familiale, șoferii de camion și diplomații, a declarat ministrul leton de Externe Edgars Rinkevics.

„În ultimele două săptămâni și luni, trecerea frontierei de către cetățenii ruși care dețin vize Schengen a crescut dramatic. Acest lucru devine o problemă de securitate publică, aceasta este, de asemenea, o problemă de natură morală și politică”, a declarat el într-o conferință de presă în Lituania.

Călătoriile avia dintre Rusia și UE au fost anulate după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie, lăsând puține opțiuni pentru ruși de a călători în Uniune.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:3,6 m/s
Thu
4
Fri
6
Sat
12
Sun
9
Mon
5
Arhivă Radio Chișinău