Tarifele pentru călătoria în transportul public din Chișinău ar putea fi majorate

  • 25 August 2017 07:28
Tarifele pentru călătoria în transportul public din Chișinău ar putea fi majorate

Direcția generală transport public și căi de comunicație a elaborat un proiect de decizie cu privire la majorarea tarifelor pentru călătoria în transportul public din raza municipiului Chișinău, care a fost înaintat spre examinare Consiliului municipal Chișinău.

Primăria capitalei menționează că pe parcursul lunii septembrie, municipalitatea va iniția discuții publice pe marginea subiectului respectiv, la care vor fi invitați consilieri municipali, experți în domeniu și reprezentanți ai societății civile, transmite IPN.

În cadrul discuțiilor publice vor fi invitați, de asemenea, operatorii municipali și privați din domeniul transportului pentru a prezenta situația economico-financiară a întreprinderilor și a argumenta necesitatea aprobării noilor tarife. „Abia în urma discuțiilor publice, după ce va fi făcută public și punctul de vedere al subdiviziunilor din cadrul administrației locale, reieșind din avizele comisiilor de specialitate ale CMC și, nu în ultimul rând, în funcție de consultările cu fracțiunile din cadrul CMC pe marginea acestui subiect, executivul local va lua o decizie dacă înaintează spre aprobare noile tarife pentru călătoria în transportul public în raza municipiului Chișinău”, se menționează într-un comunicat de presă remis de Primărie.

Totodată, municipalitatea precizează că majorarea tarifului pentru călătoria cu transportul public este solicitată de operatorii economici municipali în domeniul transportului, precum și de cei 15 agenți transportatori privați, administratori ai rutelor de transport public.

În prezent o călătorie cu troleibuzul costă 2 lei, iar o călătorie cu autobuzul – 3 lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău