Tarifele la călătoriile interurbane se majorează

  • 27 Decembrie 2019 11:38
Tarifele la călătoriile interurbane se majorează

Transportul interurban de pasageri se va scumpi cu 25%, tariful per kilometru urmând să crească de la 48 de bani la 60, de la 1 ianuarie, a anunțat astăzi Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Totodată, decizia prevede diferențierea tarifelor în funcție de categoria de confort a vehiculului. Astfel, vor exista două categorii de confort. Pentru categoria de bază t tariful va fi de 60 de bani, iar pentru categoria de vehicule cu confort sporit, tariful va fi de 70 de bani per kilometru.

Tarifele diferențiate vor fi aplicate după testarea tehnică a tuturor mijloacelor de transport interurban, care se va desfășura în perioada 1 februarie – 1 octombrie 2020.

Potrivit secretarului de stat în domeniul Transportului, Iulian Postică, în prezent mai puțin de 10% din mijloacele de transport ar corespunde categoriei superioare de confort.

Amintim că transportatorii au protestat de câteva ori în toamna acestui an, cerând majorarea tarifelor. Ei solicitau o scumpire de cel puțin 50%, adică de la 48 la 72 de bani pentru un kilometru.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău