Tarif redus pentru extrasul electronic comandat prin aplicații web și generat automat

  • 02 Septembrie 2023 12:20
Tarif redus pentru extrasul electronic comandat prin aplicații web și generat automat

Pentru serviciul de eliberare a extrasului sub formă de document electronic, comandat prin intermediul unor aplicații web și generat automat, se va aplica un tarif redus. Mai exact, cu 20% mai puțin decât tariful stabilit pentru termenul maximal de prestare a serviciului respectiv, transmite IPN.

Într-un proiect elaborat de Agenția Servicii Publice se menționează că în cadrul dezvoltării serviciilor, inclusiv prin utilizarea infrastructurii comune de servicii e-guvernare, în cadrul proiectului comun cu Agenția de Guvernare Electronică, s-a realizat posibilitatea generării automate, în regim de timp real, a extraselor din Registrul de stat al populației, Registrul de stat al transporturilor și Registrul de stat al conducătorilor de vehicule pentru anumite tipuri de informație.

În prezent tarifele pentru serviciile de eliberare a extraselor din resursele informaționale ale ASP depind de termenul de prestare a serviciului. În cazul extraselor disponibile pentru generare automată va fi exclusă posibilitatea alegerii termenului de prestare. Astfel apare necesitatea precizării modului de aplicare a tarifelor în cazul dat. Proiectul propune ca pentru serviciul de eliberare a extrasului sub formă de document electronic, comandat prin intermediul unor aplicații web și generat automat, să se aplice tariful redus (-20%) stabilit pentru termenul maximal de prestare a serviciului respectiv.

De exemplu, tariful pentru extrasul din Registrul de stat al populației la solicitarea persoanei fizice variază de la 90 până la 450 de lei, în funcție de termenul solicitat: 10 zile lucrătoare – oră etc. În cazul comandării online a extrasului sub formă de document electronic care se generează cu antrenarea operatorului back-oficiului se aplică tariful redus (cu 20%) de la 70 până la 360 de lei, în funcție de termenul solicitat. Pentru extrasul electronic din RSP generat automat se propune aplicarea tarifului fix în mărime de 70 de lei – tariful redus stabilit pentru termenul maximal de prestare a serviciului respectiv.

Proiectul de hotărâre urmează să fie examinat și aprobat de Guvern.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Fri
10
Sat
10
Sun
10
Mon
6
Tue
4
Arhivă Radio Chișinău