Tăriceanu: ALDE renunță la continuarea guvernării alături de PSD

  • 26 August 2019 20:53
Tăriceanu: ALDE renunță la continuarea guvernării alături de PSD

"Coaliția a funcționat slab, defectuos", a declarat Călin Popescu Tăriceanu. "Este mai corect ca astăzi să ne despărțim și vom trece în opoziție", a mai declarat președintele ALDE în această seară, scrie RRA.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că a renunțat și la a candida la președinția României. Luni va demisiona și din funcția de președinte al Senatului României. ALDE îl va susține pe independentul Mircea Diaconu în cursa pentru funcția de președinte al României.

'Azi dimineață am avut o întâlnire cu doamna premier, Viorica Dăncilă, în calitatea dânsei de președinte al PSD (...) pentru a discuta în legătură cu salvarea situației - rămânerea sua părăsirea coaliției de guvernare. Și am așteptat de la doamna prim ministru să spună dacă are în vedere un plan articulat pentru relansarea guvernării care să presupună mai multe componente. (...) La toate aceste întrebări la care așteptam un răspuns favorabil, astfel încât guvernarea să poată continua (...), din păcate n-am avut niciun fel de contrapropunere. (...) Colegii au luat hotărârea de a se renunța al continuarea guvernării alături de PSD', a spus Tăriceanu. 

Sursa:RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău