Târgul Internațional Gaudeamus Radio România, la final

  • 19 Noiembrie 2018 08:48
Târgul Internațional Gaudeamus Radio România, la final

După 5 zile de lansări de carte și alte sute de evenimente culturale, cea de-a 25-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus Radio România a ajuns duminică seară la final.

A fost o zi de bilanțuri, dar și de acordare de premii pentru cele mai importante proiecte culturale. Evenimentele prilejuite de Centenarul Marii Uniri și aniversarea a 90 de ani de Radio România, cele peste 900 de lansări, prezentări de carte și dezbateri susținute de cei mai cunoscuți scriitori români ai momentului au făcut din ediția numărul 25 a celui mai îndrăgit târg de carte din România centrul de atracție al vieții culturale a capitalei.

Cei peste 125.000 de vizitatori care au trecut pragul Pavilionului central, de miercuri, 14 noiembrie, până duminică, 18 noiembrie, sunt cea mai concludentă dovadă. În ultima zi a târgului au fost acordate trofeele Gaudeamus, ai căror câștigători au fost stabiliți prin votul publicului.

Pe locul trei s-a aflat editura Nemira, iar pe locul 2 editura Polirom. În fruntea clasamentului a fost situată editura Humanitas.

Trofeul pentru cea mai râvnită carte a târgului, stabilit tot prin votul publicului, a revenit editurii Litera pentru volumul "6 povești cu draci", autor Igor Bergler.

Miss Lectura pentru ediția 2018 a fost desemnată Izabel Raluca Grigore, studentă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București.

Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău