Țara din Europa unde mii de oameni își implantează de bună voie microcipuri sub piele

  • 28 Octombrie 2018 15:59
Țara din Europa unde mii de oameni își implantează de bună voie microcipuri sub piele

Deși încă sunt privite cu suspiciune, microcipurile implantabile devin tot mai utile în mediul de viață înconjurat de tehnologie, cei care aleg să le folosească ajungând să aprecieze numeroasele avantaje oferite, transmite Go4it.

Moda a pornit din Suedia, o țară europeană unde superstițiile religioase nu-și prea găsesc adepți, iar tehnologia modernă este de mult parte din viața de zi cu zi. Tentantă mai ales pentru posesorii de smartphone, implantarea unui microcip durează câteva secunde și este similară unei injecții cu un ac ceva mai gros.

În funcție de implantul ales, posesorul îl poate folosi ca suport electronic pentru păstrarea datelor de contact și istoricul medical.

Implantat la încheietura mâinii sau altă locație convenabilă, microcipul poate servi ca și cheie electronică pentru deblocarea telefonului mobil, deschiderea locuinței, înlocuitor pentru cartela de acces la birou și chiar pornirea autoturismului. Prevăzute cu memorie internă, cipurile implantabile pot păstra bilete în format electronic și chiar abonamentul pentru mijloacele de transport în comun, validarea călătoriei fiind posibilă la simpla apropiere a mâinii de senzorul pentru cartelă.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău