Țara care urcă pe locul trei în topul mondial, înregistrând circa 700.000 de infectări cu COVID-19

  • 06 Iulie 2020 11:44
Țara care urcă pe locul trei în topul mondial, înregistrând circa 700.000 de infectări cu COVID-19

India a urcat pe locul al treilea în clasamentul țărilor lumii ca număr de infectări cu coronavirusul de tip nou SARS-CoV-2. Cel mai recent bilanț privind numărul total de contaminări înregistrate de la debutul pandemiei este de aproape 700.000 (697.358), relatează luni Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Cifrele publicate luni de Ministerul Sănătății din India consemnează peste 23.000 de cazuri nou raportate în ultimele 24 de ore, în ușoară scădere față de creșterea record anunțată duminică, de aproape 25.000. Numărul total de decese din cauza COVID-19 în această țară se ridică în acest moment la 19.963.

Conform noilor cifre, doar SUA și Brazilia înregistrează în acest moment mai multe cazuri de coronavirus decât India, care a reușit astfel să depășească Rusia. Totuși, bilanțul uman este semnificativ mai redus, dacă se are în vedere că este vorba de a doua țară cea mai populată a planetei.

Experții apreciază că în India vârful epidemiei va fi atins abia peste câteva săptămâni. Propagarea virusului este deosebit de virulentă în marile orașe ca Mumbai, Delhi și Chennai.

Pentru a face față fluxului de contaminări, în capitala Delhi a fost deschis un uriaș centru de izolare cu o capacitate de 10.000 de paturi, inclusiv din carton, într-o hală unde aveau loc de regulă reuniuni religioase, și au fost rechiziționate mai multe hoteluri și săli de recepții.

În unele centre urbane aglomerate au fost ordonate din nou măsuri de izolare.

La Agra (nord), în pofida undei verzi date de autoritățile naționale, responsabilii locali au hotărât în weekend să mențină închis celebrul Taj Mahal, care este interzis vizitatorilor de la jumătatea lui martie, din rațiuni sanitare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:2,06 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău