Tânără din Republica Moldova, convocată la lotul național de box al Italiei: „Noi suntem la fel de curajoase ca băieții”

  • 25 Februarie 11:48
Tânără din Republica Moldova, convocată la lotul național de box al Italiei: „Noi suntem la fel de curajoase ca băieții”

Pugilista Mădălina Grăbucea de 17 ani, născută în Rep. Moldova a fost convocată în naționala feminină italiană care a concurat la Dracula Open de la Ploiești - turneu de box destinat juniorilor și tineretului. Sportiva din Chișinău, care acum e campioană a Italiei, la categoria ei de greutate (52 de kilograme) - Mădălina este o mare speranță a Italiei pentru o medalie olimpică.

Potrivit Liberatea.ro, Mădălina face box de 5 ani, cu același antrenor. Astfel, ușor-ușor au apărut rezultatele la nivel național și la turneele internaționale a fost remarcată de antrenorii „squadrei azzurra”. Inițial, doar a cochetat cu lotul, era doar rezidentă. Însă, la Ploiești, săptămâna trecută, a fost prima ei convocare ca „peninsulară get-beget”: „Îmi doresc să ajung la Olimpiadă, ăsta e visul oricărui sportiv, dar o iau pas cu pas, acum principalul meu dor este să ajung la Campionatul European, din aprilie, spune Mădălina.

Stabilindu-se în Italia de la vârsta de doar 2 ani, Mădălina Grăbucea declară că este mai mult italiancă, decât moldoveancă:
„La 2 ani am ajuns. Tata a venit primul, și, mai târziu, toată familia. Mătușa mea locuia deja acolo. Trăim în Italia de mai mulți ani, deci sunt mai mult italiancă decât moldoveană. De mică mi-a plăcut să fac sport, dar nu găseam unul să îmi placă. Nu mi-e frică, e cel mai corect sport. Toți gândesc că nu este sport pentru fete, dar nu este așa deloc și noi suntem la fel de curajoase ca băieții”, declară Mădălina Grăbucea.

Sursa citată relatează că Președinta Centro Arti Marziali din Pavia, Lucrezia Converso, afirmă că Mădălina are potențialul de a ajunge departe. Poate crește și poate aduce satisfacții mari clubului și naționalei noastre.

În ciuda tuturor provocărilor, tânăra sportivă rămâne hotărâtă să își urmeze visul și să-și facă familia și țara mândri. Cu toate acestea, în fiecare vară adolescenta se întoarce la Chișinău, la bunici, pentru că spune ea: „acasă e acasă”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău