Tamara Cărăuș: A fost o libertate într-adevăr materializată

  • 18 Mai 2016 13:52
0%
00:00:00
00:00:00

La începutul anilor 90 simțeam aerul libertății, că ne ducem spre lumea liberă, care firesc se asocia cu Vestul și America.

Tamara Cărăuș, cercetătoare, autoarea cărților ”Tzara mea”, ”Efectul Menard”, ”Capcanele Identității”: ”Am trăit acea lume liberă, am profitat de oportunitățile de călătorie și de cercetare care au fost de neimaginat pentru mulți în anii 60, 70 și chiar 80. Am beneficiat de această libertate, am mers în centre universitare la care nici nu m-aș fi gândit vreodată, am studiat toate cărțile pe care nu m-aș fi gândit vreodată nici că există, nici că am să le studiez. A fost o libertate într-adevăr materializată. Acum, după 25 de ani, ar trebui să admit că această libertate de a circulă și această deschidere, toate libertățile au venit la pachet cu libertatea pieței”…

…. ”Ca să aibă un viitor luminos, RM trebuie să se anuleze pe sine, să înceteze să existe și anume să se unească cu România... Ideea de unire trebuie făcută o idee a întregii societăți, atât aici în Republica Moldova  cât și în România, la un nivel radical nou. Să se facă emisiuni la posturi de televiziuni cu audiențe, să se discute clar și pro și contra, ca ideea unirii să fie familiară pentru toți, nu să fie privatizată de către un grup de interese.   E o temă care nu mai trebuie să fie tabu… e șansa întregii societăți și trebuie discutată de întreaga societate”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău