Taiwan: Șeful Statului Major al armatei a murit într-un accident de elicopter

  • 02 Ianuarie 2020 11:07
Taiwan: Șeful Statului Major al armatei a murit într-un accident de elicopter

Șeful Statului Major al armatei din Taiwan și alți șapte oficiali militari au murit joi într-un accident de elicopter, a anunțat Ministerul Apărării, relatează agențiile internaționale de presă, preluat de Agerpres.


În vârstă de 62 de ani, generalul Shen Yi-ming, șeful Statului Major, făcea parte din opt ofițeri de rang înalt ai armatei taiwaneze, între care și trei generali, uciși în accident.

Elicopterul lor, un Black Hawk, s-a prăbușit într-o zonă muntoasă din apropiere de Taipei.

Oficialii militari plecaseră din Taipei într-o misiune de rutină pentru a vizita trupele din zone izolate din comitatul Yilan, în nord-estul insulei.

Elicopterul a fost nevoit să facă o aterizare de urgență în munții din apropiere de Taipei la doar 30 de minute după decolare, a precizat Ministerul Apărării.

În aparatul de zbor se aflau în total 13 persoane. Cinci dintre ele, printre care și un reporter militar, au fost salvate și transportate la spital, conform aceleiași surse.

Comandantul forțelor aeriene, Hsiung Hou-chi, a declarat într-o conferință de presă la Taipei că nu se cunosc deocamdată cauzele accidentului și că a fost creat un grup de lucru pentru a investiga acest caz.

Serviciile președintei taiwaneze Tsai Ing-wen au transmis că aceasta și-a anulat, pentru următoarele trei zile, toate evenimentele legate de campania pentru alegerile prezidențiale. Scrutinul urmează să aibă loc la 11 ianuarie.

"În calitate de comandant-șef, președinta Tsai, alături de cabinetul său, se va concentra pe operațiunile de salvare și pe identificarea cauzelor acestui incident", se arată într-un comunicat al președinției.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău