Taifunul Vongfong este așteptat să lovească estul Filipinelor

  • 14 Mai 2020 09:49
Taifunul Vongfong este așteptat să lovească estul Filipinelor

Taifunul Vongfong este așteptat să lovească joi estul arhipelagului Filipine, aducând vânturi puternice și ploi torențiale, condiții în care mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească gospodăriile pentru a se pune la adăpost, conform autorităților de la Manila, transmite DPA, preluat de Agerpres.

Furtuna tropicală Vonfgong a crescut în intensitate pe măsură ce s-a apropiat de coasta estică a Filipinelor, ajungând la viteze medii ale vântului de 155 km/h și respectiv intensificări în rafală de până la 190 km/h, conform meteorologilor.

Taifunul se deplasează spre vest și urmează să lovească Filipinele în zona regiunilor Samarul de Nord și Samarul de Est, după care se va îndrepta spre provincia Sorsogon.

Autoritățile locale au anunțat că mii de locuitori din zonele aflate pe traiectoria taifunului sunt în curs de evacuare. Aceștia sunt mutați în centrele de izolare create pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, precum și în școli publice. De asemenea, au fost emise avertizări de furtună în peste 20 de provincii filipineze și în capitala Manila.

În fiecare an Filipinele sunt lovite, în medie, de 20 de cicloane tropicale care produc inundații, alunecări de teren și importante pagube materiale. Unul dintre cele mai puternice taifunuri din ultimul timp, Haiyan, care a lovit acest arhipelag în 2013, s-a soldat cu moartea a peste 6.300 de oameni și a dus la evacuarea a peste 4 milioane de oameni.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău