Tabără de migranți din Paris, evacuată cu tiruri de gaze lacrimogene

  • 24 Noiembrie 2020 08:54
Tabără de migranți din Paris, evacuată cu tiruri de gaze lacrimogene

Câteva sute de migranți și de susținători ai acestora, care și-au instalat luni seara corturi în Paris pentru a cere locuri de cazare, au fost dispersați de forțele de ordine care au făcut uz de gaze lacrimogene, informează AFP, preluat de Agerpres.

După desființarea taberei lor abia instalate în Piața Republicii, între 200 și 300 de persoane, majoritatea militanți din cadrul unor asociații și o minoritate de migranți, s-au îndreptat în mod haotic spre centrul Parisului, înconjurați de un impozant dispozitiv de forțe de ordine.

După câteva minute, forțele de ordine au făcut uz de mai multe ori de gaze lacrimogene și de grenade asomatoare pentru a disipa mai multe grupuri.

"Statul oferă un spectacol lamentabil. Există un răspuns polițienesc la o situație socială. Aceasta nu va putea fi depășită decât dacă vor fi găsite soluții de găzduire pentru aceste persoane", a declarat Ian Brossat, responsabil al primăriei Parisului pentru primirea de refugiați.

"Ați văzut această violență din partea poliției, în condițiile în care sunt prezenți responsabili, jurnaliști, camere de filmat, în plin centrul Parisului. Vă imaginați atunci prin ce trec migranții izolați la marginea Parisului", și-a exprimat indignarea Kerill Theurillat, un responsabil parizian al asociației Utopia56, aflată la originea instalării taberei din Piața Republicii.

Sute de migranți, în special bărbați afgani fără adăpost după destructurarea, săptămâna trecută, a unei tabere insalubre dintr-o suburbie pariziană, cer să li se asigure locuri de cazare, în plină carantină instituită de autoritățile franceze în contextul pandemiei de COVID-19.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău