Tabăra „Agapis” – promovarea voluntariatului prin terapia prin artă AUDIO / FOTO

  • 30 Iulie 2021 15:13
0%
00:00:00
00:00:00

Peste 50 de copii și tineri din Chișinău și din alte localități ale Republicii Moldova și-au dezvoltat abilitățile de a coopera cu persoanele cu dizabilități, în cadrul Taberei de voluntariat „Agapis”, ce s-a desfășurat recent la Vadul lui Vodă, pe malul râului Nistru. Proiectul, dezvoltat de Centrul Social pentru Copii și Tineri cu Dizabilități „Agapis”, de la biserica „Sf. Dumitru” din Chișinău, a fost implementat în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizații de tineret, al Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Scopul proiectului „Tabăra de voluntariat „Agapis”” este promovarea voluntariatului în rândul tinerilor și implicarea activă a acestora pentru a–i ajuta pe tinerii cu dizabilități, prin intermediul terapiei prin artă, a menționat pentru Radio Chișinău, Victoria Bălățel, directorul executiv al Centrului „Agapis”.

Copiii au participat la diferite training-uri și activități, au învățat a realiza proiecte, a interacționa, au marcat anticipat Ziua Independenței R.Moldova,  într-un fel creativ – prin realizarea unor lucrări de pictură, ceramică, cântând, declamând poezii, a menționat Victoria Bălățel:

„Aici tinerii s-au distrat, au creat, au muncit de rând cu câțiva tineri cu dizabilități, beneficiari ai Centrului, care au fost și ei la tabăra noastră. S-au bucurat de mult interes multe din activitățile noastre, spre exemplu training-ul de scriere a proiectelor. Copiii au reușit să vină cu mai multe idei de proiecte,  pe care pe parcurs, vom încerca să le implementăm împreună – de a propune în centrul localității o masă caldă pentru tinerii cu dizabilități,  de a procura tehnica necesară pentru activitatea foto-video unui tânăr cu dizabilități, etc.

O sărbătoare de suflet a fost pentru participanții la tabără ziua în care am marcat anticipat cei 30 de ani de Independență a Republicii Moldova. În cadrul sărbătorii, tinerii au realizat diferite lucrări, foarte creative, au discutat, au cântat la instrumente, cu vocea, au declamat poezii”, a menționat Victoria Bălățel.

Centrul Social „Agapis” este o asociație nonguvernamentală, ce are drept scop integrarea persoanelor cu dizabilități, dar și a copiilor din familii social-vulnerabile. Pentru ei activează ateliere de creație la pictură, sculptură artistică în lemn, croitorie și broderie, clasă de IT.  În fiecare duminică doritorii frecventează ora de religie, pentru mai multe categorii de vârstă și corul pentru copii.  Pentru a dirija toate aceste activități sunt angajațe persoane cu experiență, tinerii practic însușesc o meserie pentru viitor, a mai menționat Victoria Bălățel, directorul executiv al Centrului „Agapis”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău