Svetlana Tihanovskaia, despre viitorul protestelor din Belarus: "Trebuie să schimbăm tactica"

  • 11 Noiembrie 2020 09:26
Svetlana Tihanovskaia, despre viitorul protestelor din Belarus:

Liderul opoziției belaruse Svetlana Tihanovskaia, aflată în exil în Lituania, a declarat că susținătorii săi lucrează la o nouă tactică pentru desfășurarea acțiunilor de protest, din cauza reținerilor în masă operate de forțele de ordine în rândul manifestanților.

Potrivit politicianului, numărul participanților la acțiunile recente de protest a scăzut din cauza faptului că oamenii au fost intimidați, iar polițiștii "revin la un comportament anormal" în relația cu protestatarii.

"Poate că se va schimba peisajul, vor fi mai puțini oameni la manifestații, pentru că protestatarii sunt luați pe sus imediat, nu li se permite să se întâlnească pentru a protesta. Acum, trebuie să schimbăm tactica, pentru ca oamenii să nu fie expuși" - a explicat Tihanovskaia. Totodată, opozanta a subliniat că planul de a continua lupta și de a pune presiune pe regimul de la Minsk rămâne în vigoare. "Acțiunile duminicale vor continua. Vor continua acțiunile studenților, medicilor, pensionarilor. Toată lumea continuă să lupte" - a declarat Svetlana Tihanovskaia.

La acțiunea de protest de duminică, poliția din Belarus a reținut peste 1.000 de manifestanți.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău