Sute de zboruri ale British Aairways au fost anulate în a doua zi de grevă

  • 10 Septembrie 2019 12:14
Sute de zboruri ale British Aairways au fost anulate în a doua zi de grevă

British Airways (BA) a anulat marți sute de zboruri, după ce piloții companiei aeriene britanice au început luni o grevă de două zile, într-o acțiune industrială fără precedent din cauza disputelor salariale, transmit DPA și Reuters, potrivit Agerpres.

În total, vor fi afectați 195.000 de clienți în cele două zile ale mișcării e protest, avertizează British Airways. Este una din cele mai mari greve din istoria aviației și prima a piloților BA.

Conform datelor de la Asociația piloților de la British Airways (BALPA), o zi de grevă costă operatorul aerian aproximativ 40 de milioane de lire sterline (49 de milioane de dolari). În iulie, piloții au refuzat oferta British Airways ce prevedea o creștere a salariilor de 11,5% în următorii trei ani.

Reprezentanții British Airways au declarat: "Rămânem pregătiți și dispuși să reluăm negocierile". Greva va afecta și zborurile Londra - București (cu retur).

Majoritatea celor 850 de zboruri zilnice programate de British Airways sunt anulate, iar pasagerii vor fi redirecționați sau vor primi compensații. O a doua grevă a piloților este planificată în 27 septembrie.

Reprezentanții BALPA susțin că British Airways ar trebui să împartă un procent mai mare din profituri cu piloții săi. BA susține că mișcarea de proteste este nejustificată, iar oferta salarială este corectă.

British Airways, deținut de grupul hispano-britanic IAG, are peste 40 de milioane de clienți pe an și zboruri către peste 70 de țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău