Sute de oameni au fost blocați și zeci de localități au rămas fără curent electric (Adevărul)

  • 18 Decembrie 2012 14:18
Sute de oameni au fost blocați și zeci de localități au rămas fără curent electric (Adevărul)

Adevărul mai scrie că sute de oameni au fost blocați, duminică, 16 decembrie, pe drumurile publice, iar zeci de localități au rămas în beznă din cauza avariilor electrice.

Aceeași publicație mai notează că în aceste zile Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost este singurul refugiu pentru oamenii străzii din Chișinău. Unii, mai puțin norocoși, au ajuns la spital cu degerături.

Judecătorii-problemă, lăsați să plece onorabil din sistem, titrează Adevărul. În loc să fie demiși, mai mulți magistrați cu abateri disciplinare au fost lăsați de CSM să plece de bunăvoie, ceea ce le-a permis să încaseze indemnizații de zeci de mii de lei și să se încadreze în avocatură, relevă cotidianul.

Contrabandărecord la Albița. Adevărul amintește că termenul de 72 de ore, pentru care au fost reținuți cinci vameși moldoveni în cazul capturii de la frontiera cu România, expiră astăzi. Procurorii nu exclud că în acest caz de contrabandă este implicat un grup organizat.

„Preiau o corabie care plutește singură“, susține jurnalistul Mircea Surdu, desemnat director la postul public de televiziune, într-un interviu în Adevărul. Noul director își propune să reformeze instituția. El susține că astăzi televiziunea publică este una proastă și este nevoie de mai mulți bani ca instituția să fie reformată.

Ordinul Ministerului Sănătății, emis în luna octombrie, privind vinderea majorității medicamentelor cu prescripție obligatorie a medicului, ar putea să sporească în cele din urmă numărul bolnavilor și al cadavrelor în țara noastră, atrage atenția Pavel Păduraru în Timpul.Autorului i se crează impresia că guvernarea noastră nu știe nimic despre ce se întâmplă în țara aceasta și adoptă toate legile din pur egoism, sau incompetență.

Sfârșiturile lumii vin tot mai des, remarcă pe blogul său Vitalie Sprânceană. El povestește că în satul meu natal niște oamenii cred și așteaptă sfârșitul lumii, deși, ca toți gospodarii, au semănat prevăzător grâul de toamnă și au și săpat prin grădini… Autorul scrie că uneori e bine să trăiești mai degrabă local decât global - ai multe șanse să fii ocolit de fluxurile mondiale ale prostiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău