Sute de credincioși romano-catolici din R.Moldova merg la Iași pentru a-l întâmpina pe Papa Francisc

  • 01 Iunie 2019 09:11
Sute de credincioși romano-catolici din R.Moldova merg la Iași pentru a-l întâmpina pe Papa Francisc

Aproape 600 de credincioși romano-catolici din Republica Moldova merg astăzi la Iași pentru a îl întâmpina pe Papa Francisc în cadrul vizitei sale în acest oraș. Pentru ei, vizita Papei Francis capătă o importanță deosebită, în special că are loc la 20 de ani de la o altă vizită – una istorică, - cea a Papei Ioan Paul al II-lea în România. 

Unii dintre catolicii din Republica Moldova care au venit la Iași pentru a-l întâmpina pe Papa Francisc, vor fi implicați activ în manifestările ce vor avea loc cu această ocazie. Cancelarul Curiei Diecezane a Episcopiei Romano-Catolice de Chișinău, preotul Petru Ciobanu:

”Avem o familie care va sta pe scenă alături de Sfântul Părinte. Apoi, vom avea o credincioasă din Republica Moldova care va citi una dintre invocațiile de la rugăciunea credincioșilor. Nu vom fi niște spectatori pasivi, ci participanți activ implicați în acestre manifestări care vor avea loc la Iași în seara zilei de  1 iunie”. 

Deși comunitatea catolică din Republica Moldova nu este una numeroasă, cu atât mai importantă este această vizită pentru credincioșii de aici, spune preotul Petru Ciobanu.

”Vizita Papei în România pentru credioncioșii din Republica Moldova are o importanță deosebită, pentru că ei au posibilitatea să intre direct în contact cu capul vizibil al Bisericii Romano-Catolice, să simtă apropierea lui față de fiecare credincios, să simtă, în special, apropierea Sfântului Părinte față de –așa cum le numește el, - biserici ale periferiilor. Suntem aici în Republica Moldova o biserică catolică destul de mică, de aceea este important pentru fiecare dintre noi – preoți și credincioși, - să simțim apropierea, să simțim iubirea, să simțim grija, să simțim speranța pe care ne-o poate insufla Sfântul Părinte nouă, în această parte Europei”.      

Datele cu privire la comunitatea catolică din Republica Moldova variază de la o sursă la alta.

Portivit ultimului recensământ, - din 2014, - în Republica Moldova ar exista un număr de peste 2 700 de credincioși catolici. Pe de altă parte, Episcopia Romano-Catolică de Chișinău vorbește de 20 000 de credincioși, deși recunoaște că această cifră este una aproximativă.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău