Sute de britanici au protestat față de victoria zdrobitoare a lui Boris Johnson, în Londra. Îmbrânceli între taberele pro și contra

  • 14 Decembrie 2019 13:40
Sute de britanici au protestat față de victoria zdrobitoare a lui Boris Johnson, în Londra. Îmbrânceli între taberele pro și contra

Victorie primită cu proteste în Londra: sute de oameni au ieșit în stradă, nemulțumiți de succesul categoric al premierului Boris Johnson la alegerile parlamentare. Oamenii au mărșăluit prin centrul capitalei britanice și au scandat lozinci împotriva premierului. Au existat și îmbrânceli între taberele pro și contra Boris Johnson, dar violențele s-au calmat rapid, la sosirea poliției, scrie Digi24.

Protestatarii pregătiți cu pancarte pe care scria „Nu respectați regula parlamentarilor (Conservatori)” și „Bun-venit refugiați Bun venit”, au mărșăluit de la biroul din Downing Street al lui Johnson până în Piața Trafalgar și până la districtul teatrului, blocând traficul și atrăgând o prezență masivă a poliției.

Conservatorii premierului Boris Johnson au câștigat peste jumătate dintre mandate la alegerile legislative, lucru care deschide calea către ieșirea din Uniunea Europeană. Este cel mai bun scor obținut de Partidul Conservator în ultimii 32 de ani, în timp ce laburiștii au suferit cea mai grea înfrângere din ultimele opt decenii.

Votul care-l menține pe Johnson la putere are, însă, și un prim efect dur: naționaliștii scoțieni au anunțat că reiau demersurile în favoarea unui nou referendum pentru independență.

 Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău