Susținerea bătrânilor rămași singuri și marcați de sărăcie în preajma sărbătorilor de Paști prin Campania „Masa Bucuriei”

  • 25 Martie 2019 09:45
Susținerea bătrânilor rămași singuri și marcați de sărăcie în preajma sărbătorilor de Paști prin Campania „Masa Bucuriei”

Campania „Masa Bucuriei” este lansată pentru al zecelea an consecutiv de Misiunea Socială „Diaconia”, în preajma sărbătorilor de Paști. Campania are drept scop sensibilizarea și mobilizarea societății pentru susținerea bătrânilor rămași singuri și marcați de sărăcie, a oamenilor nevoiași.

Grație acestui proiect, pe parcursul a 10 ani au fost colectate aproximativ 200 tone de produse alimentare care au fost distribuite oamenilor nevoiași de pe întreg teritoriul R. Moldova. 

Campania va culmina pe data de 20 aprilie, în Sâmbăta Floriilor, cu o zi de mobilizare națională în care oamenii sunt îndemnați de voluntarii Diaconiei să doneze produse alimentare.

În acest an, „Masa Bucuriei”  va avea loc în 100 de magazine din 20 de localități: Chișinău, Bălți, Soroca, Sângerei, Edineț, Căușeni, Ungheni, Cahul, Ștefan Vodă, Hâncești, Călărași, Dondușeni , Cantemir, Ialoveni, Ratuș, Florești, Rezina, Șoldănești, Strășeni, Măgdăcești, Cricova.

Posibilități de implicare în campanie: 

  1. Aplică în calitate de voluntar completând formularul online.

Ce vei face în acest rol:

  • Lider de echipă – tu ești cel care își formează echipa și gestionezi campania într-unul din magazinele implicate.
  • Voluntar în magazin – tu îndemni și informezi oamenii despre posibilitatea de a dona produse alimentare.
  • Voluntar la sortarea produselor – cel care sortează produsele colectate pe categorii pentru a putea fi distribuite către oamenii nevoiași.
  1. Donează pentru susținerea cantinelor sociale pe e-donații sau prin intermediul terminalelor de plată. Costul unui prânz la cantina mobilă este de 15 lei, iar cu 400 de lei asigur hrana unui bătrân pentru o lună.
  2. Pe 20 aprilie, donează produse alimentare în unul dintre magazinele implicate în campanie.
  3. Organizează o colectă de fonduri în echipa ta. În perioada 15 -21 aprilie adună alături de colegi donații pentru bătrânii de la Cantina Mobilă. 

Toate resursele acumulate în campanie devin prânzul cald, oferit pe parcursul întregului an oamenilor nevoiași – beneficiari ai centrelor parohiale și ai cantinelor sociale din cadrul Mitropoliei Basarabiei și organizațiilor partenere implicate în campanie.

În 2018 au fost donate 41 tone de produse alimentare prin implicarea a 1000 de voluntari.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău