Suspecta unui furt de 200.000 de euro din Franța a fost prinsă la vama Albița cu 1 kilogram de aur, ceasuri și bani ascunși în bagaj

  • 11 August 2021 12:20
Suspecta unui furt de 200.000 de euro din Franța a fost prinsă la vama Albița cu 1 kilogram de aur, ceasuri și bani ascunși în bagaj

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privința unei femei, cetățeană a Republicii Moldova, suspectă în cazul unui furt de bijuterii în valoare de 200.000 euro, din Franța, scrie Digi24.ro.

În bagajele celei în cauză au fost descoperite 910 grame și trei ceasuri din metal prețios, susceptibil a fi aur, și suma de 4.340 de euro, care fuseseră ascunse in cutii cu cremă de mâini și în recipiente cu ulei de motor, notează sursa citată.

În data de 10 august, în jurul orei 22.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieși din țară, V.C., o cetățeană a Republicii Moldova, în vârstă de 37 de ani, pasageră într-un microbuz.

În baza profilului de risc, s-a solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit, ascunse și nedeclarate, în bagajele femeii, recipiente cu ulei de motor și cutii cu cremă de mâini care conțineau mai multe bijuterii.

Pe timpul cercetărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că femeia era suspectă în cazul unui furt de bijuterii în valoare de 200.000 de euro, din Franța. Aceasta a declarat că a sustras bijuteriile din casa unor cetățeni turci la care femeia fusese angată ca menajeră, cu intenția de a le valorifica, întrucât aceștia datorau concubinului femeii suma de 20.000 de euro.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii bunurilor (bijuterii în cantitate de 910 grame și trei ceasuri din metal pretios susceptibil a fi aur) și a sumelor de 4.340 de euro și 12 dolari SUA.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău