SURSE | Vlad Plahotniuc nu este pus sub acuzare dar este vizat într-un dosar penal deschis în România cu privire la faptă

  • 14 Noiembrie 2017 12:35
SURSE | Vlad Plahotniuc nu este pus sub acuzare dar este vizat într-un dosar penal deschis în România cu privire la faptă

Surse din cadrul DIICOT au comunicat pentru Radio România Actualități că liderul Partidului Democrat din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc, nu este pus sub acuzare în dosarul în care a fost făcut un denunț pe numele său.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penala in rem, adică cu privire la faptă. Sunt vizate infracțiuni de șantaj, înșelăciune, constiture de grup infracțional organizat si spălare de bani.

 Există un denunț înregistrat la DIICOT în care figurează și numele lui Vlad Plahotniuc, iar procurorii cercetează cazul, au precizat aceleași surse.

De asemenea, potrivit purtătorului de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, pe numele lui Vlad Pahotniuc nu este deschis niciun dosar penal în România.

El a făcut referire la informațiile apărute aseară în presă despre un dosar penal deschis de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din România (DIICOT) în urma unei plângeri depuse de omul de afaceri Veaceslav Platon.

Potrivit jurnal.md, care a publicat și o copie a ordonanței, Vlad Plahotniuc a fost învinuit de Veaceslav Platon că l-ar fi deposedat ilegal de acțiunile la mai multe instituții financiare, printre care Victoriabank, Banca de Economii, etc. Un procuror din România ar fi dispus începerea urmăririi penale în aprilie 2017.

Vitalie Gămurari a negat însă că dosarul este deschis pe numele lui Vlad Plahotniuc. Potrivit acestuia, ordonanța a fost inițiată în urma plângerii depuse de Veaceslav Platon pe faptele enunțate de acesta, dar nu pe numele lui Vlad Plahotniuc. „Este o procedură standard”, a declarat el.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PDM Vlad Plahotniuc a depus demersuri pe numele organelor de anchetă din România prin care a solicitat să fie informat dacă este vizat în vreun dosar „într-o calitate sau alta”, iar răspunsul a fost negativ.

El a calificat informațiile apărute în presă drept „o nouă campanie de manipulare”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău