Surse | Compania română Transgaz a depus o ofertă pentru a cumpăra societatea Vestmoldtransgaz din R.Moldova

  • 28 Decembrie 2017 16:43
Surse | Compania română Transgaz a depus o ofertă pentru a cumpăra societatea Vestmoldtransgaz din R.Moldova

Compania națională de transport a gazelor naturale din România, Transgaz, a depus o ofertă pentru achiziția societății de stat Vestmoldtransgaz din Republica Moldova, au declarat, joi, pentru AGERPRES, surse apropiate situației.

Oferta a fost acceptată de către autoritățile de la Chișinău, fiind conformă cu caietul de sarcini.

Potrivit unui anunț al Agenției Proprietății Publice din Republica Moldova, citat de Radio Chișinău, prețul inițial de vânzare al societății Vestmoldtransgaz este de 180 de milioane de lei (moldovenești). Cumpărătorul va avea obligația de a investi în companie 93 de milioane de euro, pe durata primilor doi ani după preluarea acesteia. 

Totodată, potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii de la Chișinău, Transgaz a înființat, pe 18 decembrie, o filială în Republica Moldova, denumită EuroTransgaz. În documentul de înființare se arată că printre principalele obiective de activitate ale noului agent economic sunt producerea, transportul, distribuția, stocarea și furnizarea gazelor naturale, transporturi prin conducte, depozitări, precum și activități de consultanță pentru afaceri și management.

'Noua întreprindere este reprezentanța Societății pe Acțiuni Transgaz din România, care participă la realizarea proiectului de interconexiune pe gaze naturale dintre Republica Moldova și România, inclusiv prin extinderea gazoductului Iași - Ungheni până la Chișinău, care urmează a fi dat în exploatare până la finele anului 2018', se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova.

Pe data de 12 decembrie, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Transgaz a aprobat înființarea unei companii în Republica Moldova pentru a participa la procedura de privatizare a întreprinderii de stat Vestmoldtransgaz, se arată într-un document publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB). 

Transgaz a înregistrat, în primele nouă luni din acest an, un profit net de 433,552 milioane lei, în creștere cu 21% raportat la cel obținut în perioada similară din 2016, de 358,469 milioane lei. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău