Supravegherea pieței financiare din R. Moldova cu sprijinul Uniunii Europene

  • 02 Noiembrie 2015 12:42
Supravegherea pieței financiare din R. Moldova cu sprijinul Uniunii Europene

Uniunea Europeană a lansat un nou Proiect de Twinning în domeniul reglementării prudențiale și supravegherii pieței financiare nebancare din Republica Moldova.

Proiectul va fi implementat timp de 2 ani de către autorități abilitate din Polonia, beneficiar fiind Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) din Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Delegației UE la Chișinău, Proiectul „Dezvoltarea și consolidarea capacităților instituționale și operaționale ale Comisiei Naționale a Pieței Financiare în domeniul reglementării și supravegherii prudențiale” are valoarea de 1,3 milioane de euro, bani acordați de Uniunea Europeană.

În perioada de implementare a proiectului, experții polonezi vor acorda asistență colegilor moldoveni în crearea unui sistem de supraveghere bazat pe risc pentru participanții la piața financiară nebancară în vederea asigurării stabilității și securității sectorului, și consolidării rolului acestuia în economia națională.

CNPF va fi asistată, în cadrul proiectului, să-și consolideze capacitățile operaționale și instituționale în ceea ce privește supravegherea și reglementarea pieței de capital, a sectorului fondurilor de investiții, a sectorului companiilor de asigurări, a asociațiilor de economii și împrumut și fondurilor de pensii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău