Suntem mai frumoși decât credem

  • 18 Aprilie 2013 10:47
Suntem mai frumoși decât credem

În cadrul unui experiment social care și-a propus să analizeze dacă felul în care ne vedem noi înșine e diferit de felul în care ne văd alții, un artist care colaborează cu poliția din San Jose, Statele Unite ale Americii a realizat portretele a 7 femei de vârste diferite, pornind de la descrierile lor, dar fără să le vadă.Persoanele intrau în cameră…

În cadrul unui experiment social care și-a propus să analizeze dacă felul în care ne vedem noi înșine e diferit de felul în care ne văd alții, un artist care colaborează cu poliția din San Jose, Statele Unite ale Americii a realizat portretele a 7 femei de vârste diferite, pornind de la descrierile lor, dar fără să le vadă.

Persoanele intrau în cameră în timp ce artistul stătea cu spatele, se așezau după un paravan și îi descriau pictorului trăsăturile feței lor în timp ce acesta le desena. Aceleași portrete au fost realizate încă o dată pornind de la descrierile unei a treia persoane care a văzut modelul pentru prima dată câteva ore mai devreme.

În final, toate persoanele desenate au fost invitate să-și vadă cele două portrete. Fără nici o excepție, portretele realizate după descrierile persoanei terțe au fost mai frumoase.

Cum poate fi explicat acest fenomen a încercat să afle colega noastră Ina Guțu de la psihologul Irina Novac:  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău