Suntem foarte aproape de formarea unui nou guvern, deputat

  • 13 Iunie 2020 11:05
Suntem foarte aproape de formarea unui nou guvern, deputat

„Noi suntem foarte aproape de formarea unui nou guvern, în ciuda dificultăților și în ciuda unor presiuni fără egal pentru ca să rețină la guvernare un președinte infractor și un guvern care funcționează nu după principiul responsabilității față de interesul public, dar după principiul loialității de partid și al încălcării în continuare a prevederilor constituționale”. Declarația aparține vicepreședintelui Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Igor Munteanu. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, parlamentarul a spus că o moțiune de cenzură este pregătită deja de câteva săptămâni și ea va fi depusă atunci când va exista siguranța că sunt toate voturile necesare, transmite IPN.

„Suntem aproape de acea matematică parlamentară care trebuie să conjuge numărul necesar de voturi pentru ca să se întâmple această minune, pentru că guvernele se schimbă nu pentru că cineva le iubește, ci pentru ca să îndeplinească niște probleme existențiale sau vitale pentru populație, exact s-a creat furtuna în care guvernul trebuie să fie schimbat și trebuie să vină o altă echipă”, a notat vicepreședintele Platformei DA.

Igor Munteanu a menționat că actualul guvern este principalul responsabil pentru situația dramatică în care s-a pomenit Republica Moldova. Potrivit lui, executivul de la Chișinău este un recordman calificat pe plan internațional și european la rata de cazuri epidemice și de infecții raportat la numărul de populație. „Opinia și poziția noastră este că acest Guvern Chicu este incapabil să redreseze situația, lunile următoare. Dacă va fi lăsat la manete, la butoane, nu doar situația sanitar-epidemiologică va fi deteriorată, vom ajunge în situația în care toată populația va fi infectată de acest COVID, fără soluții de salvare. Noi nu vom mai avea medici în următoarele luni care să stea de gardă și să însănătoșească populația”, susține deputatul.

Potrivit lui Igor Munteanu, moțiunea de cenzură va fi depusă atunci când va exista siguranța că sunt toate voturile necesare, nu doar pentru demiterea guvernului, dar și pentru instalarea unui guvern „care să aibă toate meritele pe care nu le are acest executiv”. „Noi nu insistăm ca miniștrii viitorului cabinet să fie doar de o culoare politică, ne interesează ca responsabilitatea să fie în primul rând alocată Platformei Demnitate și Adevăr. Dar miniștrii să reprezinte personalități recunoscute în domeniile lor: sănătate, justiție, economie, interne, să fie oameni în care populația să aibă încredere. Să aibă soluțiile de rigoare pentru ca să mobilizăm procese de luare a deciziilor rapid, eficient, în interesul public”, a menționat parlamentarul.

Cât despre cine ar putea fi numit în funcția de premier, Platforma Demnitate și Adevăr a menționat public trei nume. Este vorba despre liderul Platformei DA, Andrei Năstase, Igor Munteanu și Alexandru Slusari, ambii vicepreședinți ai formațiunii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău