Sunt negociate portofoliile din viitoarea Comisie Europeană, dar România nu pare să aibă șanse

  • 06 Iulie 2019 16:53
Sunt negociate portofoliile din viitoarea Comisie Europeană, dar România nu pare să aibă șanse

Se negociază deja împărțirea portofoliilor în viitoarea Comisie Europeană. Mai multe țări și-au prezentat opțiunea, dar România, se pare, nu figurează printre ele.

Configurația următoarei echipe va fi cunoscută după ce Parlamentul European o confirmă pe succesoarea lui Jean Claude Juncker. Votul va avea loc în mai puțin de două săptămâni, precizează TVR Moldova.

La discuțiile maraton pentru compromisul legat de numele viitorului președinte al Comisiei Europene, unii președinți sau premieri au negociat portofoliul dorit pentru țara lor înainte de fi de acord ca Ursula von der Leyen să fie nominalizată, scrie Euractiv. Mai multe țări și-au anunțat deja opțiunea.

În cazul României însă, părerile sunt împărțite și ambițiile sunt diferite, la nivelul guvernului. Cel puțin, așa reiese din declarațiile recente.

Ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, spune că România a deținut deja două poziții extrem de importante, cu multe proiecte și mulți bani - Agricultura și Politici Regionale, așadar, nu putem avea mari speranțe. Premierul Viorica Dăncilă, însă, are altă părere.

Din ce se știe până acum, din presa europeană, Grecia ar avea în vedere Energia, Croația vizează portofoliul pe care l-a deținut România - Politici Rregionale, italienii ar fi pus ochii pe portofoliul Concurență, Franța - Schimbări climatice, iar Slovenia își dorește să se ocupe de Extindere și politica de vecinătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău