Summitul UE-Ucraina va avea loc pe 3 februarie la Kiev

  • 03 Ianuarie 2023 08:21
Summitul UE-Ucraina va avea loc pe 3 februarie la Kiev

Planificatul summit UE-Ucraina anunțat de blocul european nu va avea loc la Bruxelles, contrar informațiilor inițiale, ci la Kiev, a anunțat luni seară Biroul prezidențial din capitala Ucrainei, informează dpa, citat de Agerpres.

Schimbarea a fost anunțată după conversația telefonică care a avut loc luni între președintele ucrainean Volodimir Zelenski și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Cu toate acestea, la întâlnirea planificată pentru 3 februarie nu vor participa șefii de stat și de guvern din statele membre ale UE, ci doar președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Consiliului European, Charles Michel. Acest detaliu fusese deja anunțat de un purtător de cuvânt al lui Charles Michel în luna decembrie.

Deoarece summitul urmează să aibă loc la Kiev, acest lucru pune capăt și speculațiilor cu privire la o posibilă vizită în străinătate a președintelui Ucrainei după călătoria surpriză întreprinsă de Volodimir Zelenski la Washington în decembrie.

Potrivit Biroului prezidențial de la Kiev, în conversația cu von der Leyen, Zelenski a abordat situația de pe front, progresul Ucrainei pe calea spre aderarea la UE și sprijinul financiar european pentru Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău