Summitul pentru pace în Ucraina: Vicepreședinta SUA a anunțat alocarea a peste 1,5 miliarde de dolari pentru sectorul energetic ucrainean

  • 15 Iunie 16:20
Summitul pentru pace în Ucraina: Vicepreședinta SUA a anunțat alocarea a peste 1,5 miliarde de dolari pentru sectorul energetic ucrainean

Vicepreședinta americană Kamala Harris a anunțat alocarea a peste 1,5 miliarde de dolari pentru sectorul energetic și nevoile umanitare ale Ucrainei, în timpul unei întâlniri cu președintele Volodimir Zelenski la Summitul pentru Pace în Ucraina, care se desfășoară chiar astăzi în Elveția. Acest anunț a fost făcut public de către serviciul de presă al Casei Albe.

Banii vor fi alocați prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Departamentului de Stat pentru a sprijini poporul ucrainean. Aceasta include 500 de milioane de dolari în noi finanțări pentru asistență energetică și redirecționarea a 324 de milioane de dolari din fondurile promise anterior pentru nevoile energetice de urgență din Ucraina.

Fondurile vor fi utilizate pentru a repara infrastructura energetică deteriorată în timpul războiului, extinderea producției de energie electrică, încurajarea investițiilor din sectorul privat și pentru protejarea infrastructurii energetice.

Sprijinul include asistență alimentară, servicii medicale, adăpost, precum și servicii de apă, salubritate și igienă pentru milioane de ucraineni vulnerabili din țară și din regiune. Asistența include, de asemenea, sprijin pentru măsuri cuprinzătoare de protecție, inclusiv gestionarea cazurilor și sprijin psihosocial, precum și asistență agricolă și de trai pentru a permite familiilor să-și recâștige veniturile și să-și satisfacă nevoile de bază”, se specifică în comunicatul Casei Albe.

În plus, vicepreședinta Harris a anunțat că, în colaborare cu Congresul, Departamentul de Stat intenționează să aloce 300 de milioane de dolari suplimentari pentru a sprijini securitatea civilă a Ucrainei și pentru a furniza echipamente vitale polițiștilor de frontieră și ofițerilor de aplicare a legii ucraineni.

Aceste fonduri fac parte dintr-un pachet mai amplu de ajutor extern inițiat de președintele SUA, Joe Biden.

Citiți și: 

Summitul pentru pace în Ucraina s-a deschis la Burgenstock, Elveția, cu participanți din peste 90 de țări, inclusiv R. Moldova

Președinta Maia Sandu va participa la Summitul pentru pace în Ucraina, desfășurat în Elveția

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
31,24
Câțiva nori
Umiditate:51 %
Vint:9,77 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
23
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău