Suma exorbitantă cu care ar putea fi vândut tricoul lui Maradona de la meciul Argentina - Anglia din 1986

  • 06 Aprilie 2022 16:32
Suma exorbitantă cu care ar putea fi vândut tricoul lui Maradona de la meciul Argentina - Anglia din 1986

Tricoul purtat de fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona la meciul cu Anglia din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1982, în care a marcat un gol cu "Mâna lui Dumnezeu", ar putea fi vandut la lictație cu peste patru milioane de lire sterline (5,25 milioane de dolari, 4,8 milioane de euro), informează CNN, citată de ziare.com.

Tricoul este în posesia fostului mijlocaș al Angliei Steve Hodge, care l-a primit la schimb cu al său, după meci, de la Maradona, după victoria Argentinei, cu scorul de 2-0, potrivit sursei citate

Hodge este jucătorul care a respins greșit mingea, înălțând-o, la faza în care Maradona a marcat cu mâna.

"Mâna lui Dumnezeu este cu adevărat un moment singular nu numai în istoria sportului, ci și în istoria secolului al XX-lea", a declarat Brahm Wachter, șeful departamentului de îmbrăcăminte și obiecte moderne de colecție la Sotheby's, casa de licitații la care va fi vândut tricolul.

"Momentul a rezonat mult dincolo de lumea fotbalului, venind la scurt timp după conflictul din Insulele Falkland și a inspirat, la rândul său, cărți, filme și documentare. Maradona este ținut minte acum ca unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie și acest meci în sine este o parte a moștenirii sale. Desigur, nu numai golul Mâna lui Dumnezeu a fost marcat în acest joc, ci și Golul secolului, care este considerat în general unul dintre cele mai mari reușite individuale ale tuturor timpurilor", a adăugat Wachter.

Este de așteptat ca tricoul lui Maradona să pună în pericol recordul stabilit de tricoul fostului jucător de baseball Babe Ruth, purtat la New York Yankees, care a fost vândut la o licitație cu 5,64 milioane de dolari.

Este prima dată când tricoul lui Maradona este pe piață, fiind expus anterior la Muzeul Național al Fotbalului din Manchester.

"Sunt mândrul proprietar al acestui articol de peste 35 de ani, de când eu și Diego am făcut schimb de tricouri în tunelul de la vestiare după faimosul meci. A fost un privilegiu absolut să fi jucat împotriva unuia dintre cei mai mari și mai magnifici jucători de fotbal din toate timpurile. Tricoul Mâna lui Dumnezeu are o semnificație culturală profundă pentru lumea fotbalului, pentru poporul Argentinei și pentru poporul Angliei și sunt sigur că noul proprietar va fi enorm de mândru să dețină cel mai emblematic tricou de fotbal din lume", a spus Hodge.

Articolul va fi pus în vânzare online în perioada 20 aprilie - 4 mai și va fi expusă la galeria Sotheby's din Londra pe toată durata licitației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău