Suedia | Serviciile de securitate avertizează în legătură cu o creștere a încercărilor de a influența alegerile legislative

  • 30 August 2018 17:25
Suedia | Serviciile de securitate avertizează în legătură cu o creștere a încercărilor de a influența alegerile legislative

Serviciile de securitate suedeze Sapo au anunțat joi că au observat o creștere a încercărilor de a influența campania electorală pentru alegerile legislative, inclusiv prin intermediul unor conturi false în social media și tentative de atacuri cibernetice împotriva partidelor politice și a instituțiilor implicate în alegeri, relatează dpa.

Cu toate că aceste activități s-au intensificat, ele nu reprezintă o amenințare pentru rezultatul alegerilor, a precizat Sapo.

Pe 9 septembrie, suedezii sunt chemați la vot pentru a-și alege parlamentul național și consiliile municipale.

Sapo a afirmat că nu are în prezent dovezi că există puteri străine care sunt implicate în activități de acest gen. Însă precizează că au existat cazuri în care o putere străină a urmărit "să polarizeze și să creeze diviziuni prezentând Suedia în mod negativ".

Un exemplu a fost modul în care presa rusă a publicat numeroase fotografii și articole despre autoturismele incendiate în vestul Suediei și demonstrațiile din Stockholm pentru a ilustra "o Suedie în haos", afirmă Sapo, care a descris sistemul electoral suedez drept "robust", în care voturile sunt numărate manual.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău