Suedia nu și-a schimbat strategia în fața COVID-19 (premier)

  • 22 Decembrie 2020 14:08
Suedia nu și-a schimbat strategia în fața COVID-19 (premier)

Suedia nu și-a schimbat strategia în fața pandemiei de COVID-19, în pofida înăspririi recomandărilor și a restricțiilor ca urmare a creșterii numărului de cazuri de coronavirus, a declarat marți premierul suedez Stefan Lofven, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Pot să înțeleg pe cineva care este tentat să întrebe: 'S-a schimbat strategia?' 'Nu, este exact aceeași strategie: asigurați-vă că limitați răspândirea infecției cât mai mult posibil", a afirmat premierul într-un interviu pentru televiziunea publică SVT.

"Dar este clar că, în funcție de situație, putem face și schimbări", a mai spus el.

Spre deosebire de măsurile impuse la scară largă în alte țări din Europa, Suedia a adoptat o strategie diferită bazată în principal pe recomandări, fără impunerea carantinei și aproape fără măsuri coercitive.

Însă, confruntat cu o creștere a numărului de cazuri și de decese din această toamnă, guvernul de la Stockholm a impus măsuri mai dure la mijlocul lunii noiembrie, în special prin limitarea evenimentelor publice la maximum opt persoane. De atunci, populația a primit recomandarea să se întâlnească doar cu membrii familiilor lor.

În timp ce închiderea completă a barurilor, restaurantelor și magazinelor nu este pe ordinea de zi, Stefan Lofven a prezentat vineri un nou set de măsuri și recomandări mai stricte în fața unui al doilea val în care peste 2.000 de persoane și-au pierdut viața în țara cu puțin peste 10 milioane de locuitori.

Suedia și-a închis de asemenea pentru prima dată frontiera cu Marea Britanie și Danemarca, pentru a evita infectările legate de shopping-ul transfrontalier.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău