Suedia ia noi măsuri pentru a reduce presiunea asupra serviciilor de sănătate

  • 10 Ianuarie 2022 15:22
Suedia ia noi măsuri pentru a reduce presiunea asupra serviciilor de sănătate

Prim-ministrul Magdalena Andersson a anunțat luni că în Suedia se vor aplica noi măsuri pentru reducerea numărului de cazuri de COVID-19, serviciile de sănătate fiind în prezent suprasolicitate, transmite Reuters. "Situația s-a deteriorat, fără îndoială. Nivelul infectărilor în Suedia este la un maxim istoric", a declarat ea într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Telemunca va deveni obligatorie peste tot unde condițiile permit angajaților să lucreze fără a se deplasa. Va fi limitat numărul de participanți la evenimentele publice. Restaurantele se vor închide la orele 23.00, iar grupurile de clienți vor fi de maximum opt persoane. Adulților li se va cere să limiteze contactele sociale în spații închise.

Măsurile vor fi evaluate după două săptămâni, dar se așteaptă să rămână în vigoare cel puțin patru.

Deși numărul de infectări cu coronavirus a crescut foarte mult, atingând un nou record săptămâna trecută, numărul pacienților cu COVID-19 spitalizați este deocamdată mai mic decât în valurile precedente ale epidemiei, iar decesele au fost comparativ mai puține.

În prezent sunt internați în spitale peste 1.000 de bolnavi de COVID-19, din care aproximativ 100 la terapie intensivă.

Presiunea asupra serviciilor de sănătate este sporită de alte viroze respiratorii, în paralel cu insuficiența personalului, a comunicat Comisia Națională pentru Sănătate și Asistență Socială.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău