Suedia: Explozie într-un cartier select al capitalei Stockholm

  • 13 Ianuarie 2020 15:07
Suedia: Explozie într-un cartier select al capitalei Stockholm

O explozie de origine necunoscută s-a produs în noaptea de duminică spre luni într-o clădire rezidențială din centrul capitalei suedeze Stockholm, fără să existe răniți, au anunțat luni autoritățile din Suedia, țară unde s-a înregistrat în ultimele luni un val de explozii criminale, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Mai multe mașini din proximitatea clădirii au fost de asemenea avariate în urma deflagrației produse în cartierul select Ostermalm.

Puțin timp mai târziu o altă explozie a avut loc în orașul Uppsala, la circa 70 de kilometri nord de Stockholm. Nu se știe deocamdată dacă există vreo legătură între cele două explozii.

Deși este considerată una din cele mai prospere țări ale lumii, Suedia se confruntă cu o creștere a decalajelor sociale, iar în marile orașe - și din ce în ce mai mult și în orașele mai mici - bandele adesea implicate în traficul cu droguri au confruntări sângeroase.

Pe lângă incidentele armate care fac în fiecare an zeci de morți și răniți, grupările rivale folosesc mai recent și dispozitive explozive, grenade sau termosuri umplute cu substanțe explozive.

În perioada ianuarie - octombrie 2019, geniștii suedezi au intervenit pentru 99 de explozii, număr dublu față de perioada similară a anului trecut, și pentru dezamorsarea a 76 de dispozitive explozive.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău