Suedia a semnat cu Statele Unite acordul pentru achiziția sistemului de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot

  • 10 August 2018 15:20
Suedia a semnat cu Statele Unite acordul pentru achiziția sistemului de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot

Guvernul Suediei a semnat acordul pentru achiziția de la Armata Statelor Unite a sistemului de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot, informează compania producătoare Raytheon, într-un comunicat de presă publicat vineri.

Patriot este elementul de bază al apărării europene împotriva rachetelor balistice și de croazieră, a aeronavelor și dronelor. Alte țări europene care dețin sisteme Patriot sunt Germania, Grecia, Olanda și Spania. Potrivit sursei citate, în ultimele 12 luni, România și Polonia au semnat Scrisori de Acceptare pentru Patriot, devenind astfel a 5-a și respectiv a 6-a țară din Europa care achiziționează sistemul de apărare produs de Raytheon.

Au mai achiziționat de asemenea sisteme de rachete Patriot: Statele Unite ale Americii, Japonia, Israel, Arabia Saudită, Kuweit, Taiwan, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite și Qatar.

Raytheon, companie lider în domeniul tehnologiei și inovației, sediul în Waltham, Massachusetts, este specializată în soluții de apărare, guvernare civilă și securitate cibernetică. Cu o istorie de peste 96 de ani de inovație, Raytheon, care are 64.000 de angajați, furnizează echipamente electronice de ultimă generație, soluții de integrare a sistemelor, produse și servicii C5ITM, precum și servicii de detectare, maximizare a efectelor și asistență în misiune pentru clienți din peste 80 de țări.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău