SUA vor să folosească activele confiscate de la oligarhii ruși sancționați pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva Rusiei

  • 28 Aprilie 16:19
SUA vor să folosească activele confiscate de la oligarhii ruși sancționați pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva Rusiei

Președintele american Joe Biden va cere joi Congresului să aprobe noi fonduri de sprijin pentru armata Ucrainei, informează Reuters. În plus, Biden va propune crearea unui mecanism legal prin care activele înghețate ale oligarhilor ruși să poată fi folosite pentru a finanța eforturile ucrainenilor de a respinge atacurile Rusiei.

Este de așteptat ca Biden să ceară Congresului să aprobe o sumă semnificativă de bani care va fi folosită pentru a ajuta Ucraina să țină piept invaziei rusești. O parte din ajutorul financiar pentru Ucraina ar putea veni din fondurile confiscate de la oligarhii ruși care au fost sancționați de americani, scrie DIGI24.

Noile capacități de care oficialii Statelor Unite ar urma să dispună vor permite confiscarea activelor oligarhilor, transferul acestora către Ucraina și criminalizarea metodelor de evitare a sancțiunilor, a transmis Casa Albă.

Măsurile ce vor fi propuse de Biden fac parte din eforturile americanilor de a izola și pedepsi Rusia pentru că a invadat Ucraina și pentru a ajuta Kievul să își redreseze economia dărâmată de războiul declanșat de Moscova care a distrus orașe și a forțat peste 5 milioane de oameni să fugă în afara țării.

Ajutoarele livrate până acum Ucrainei de Statele Unite au depășit deja suma de 3 miliarde de dolari.

Atât Washingtonul, cât și aliații săi din Europa au înghețat active în valoare de 30 de miliarde de dolari deținute de persoane înstărite care au legături cu președintele rus Vladimir Putin. Printre acestea se regăsesc iahturi, elicoptere, proprietăți imobiliare și opere de artă, a spus administrația Biden.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:5,81 m/s
Sat
15
Sun
16
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău