SUA vor plăti peste 200 de milioane de dolari la Organizația Mondială a Sănătății (Antony Blinken)

  • 17 Februarie 2021 18:38
SUA vor plăti peste 200 de milioane de dolari la Organizația Mondială a Sănătății (Antony Blinken)

SUA își vor îndeplini obligația care le revine de a vira până la sfârșitul lui februarie suma de peste 200 de milioane de dolari la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), după ce au anulat planul lui Donald Trump de retragere din această organizație, a anunțat miercuri secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP, dpa și Reuters, preluat de Agerpes.

"Este un pas înainte esențial în respectarea obligațiilor noastre financiare" față de OMS "și reflectă angajamentul nostru reînnoit de a face în așa fel ca ea să beneficieze de susținerea de care are nevoie pentru a conduce răspunsul mondial împotriva pandemiei", a declarat șeful diplomației americane în cadrul unei videoconferințe a Consiliului de Securitate consacrate vaccinării împotriva COVID-19.

Președintele american Joe Biden a oprit retragerea țării sale din OMS la câteva ore după începerea mandatului său. Retragerea a fost pusă în mișcare de predecesorul lui Biden, Donald Trump, anul trecut, și ar fi devenit oficială în iulie.

O ieșire a SUA din OMS ar fi însemnat pentru agenția ONU cu sediul la Geneva pierderea celui mai important contributor financiar. Washingtonul furnizează între 400 și 500 de milioane de dolari pe an la bugetul OMS de aproape trei miliarde de dolari.

SUA au anunțat, de asemenea, recent, că se vor alătura programului COVAX pentru împărțirea vaccinurilor împotriva COVID-19 între țările bogate și cele sărace.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău