SUA vor înființa o unitate speciale pentru contracararea activităților cibernetice ostile în scop electoral

  • 21 Februarie 2018 18:28
SUA vor înființa o unitate speciale pentru contracararea activităților cibernetice ostile în scop electoral

Secretarul american al Justiției Jeff Sessions a dispus înființarea unei unități speciale pentru prevenirea și contracararea activităților cibernetice ostile în scop electoral.

Această măsură a fost anunțată în contextul apariției unor îngrijorări în Statele Unite față de încercările Kremlinului de a influența alegerile de la jumătatea mandatului de președinte al lui Donald Trump, care vor avea loc în mai puțin de zece luni, transmite Reuters, preluat de Adevărul.

„Internetul ne-a adus noi instrumente uimitoare, care ne ajută să muncim, să comunicăm, să participăm la economia noastră, dar aceste instrumente pot fi folosite, de asemenea, de infractori, de teroriști și de guverne inamice“, explică Jeff Sessions.

Într-o notă semnată vineri, dar făcută publică marți, secretarul american al Justiției cere acestei „task force“ să studieze îndeaproape atât modul în care este folosit internetul în scopul difuzării unor ideologii extremiste și recrutării de susținători, cât și modul în care procedează hackerii pentru a fura informații de la întreprinderi, persoane particulare și guverne.

Jeff Sessions așteaptă un raport din partea acestei echipe până la sfârșitul lunii iunie, potrivit Departamentului american al Justiției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău