SUA vor furniza sisteme de apărare antirachetă României

  • 26 Mai 2018 14:09
SUA vor furniza sisteme de apărare antirachetă României

Gigantul american Raytheon a început producția primei unități Patriot destinată României, în cea mai nouă configurăție, cu tehnologie la nivelul anului 2017. Grupul a anunțat că a semnat un contract de peste 395 de milioane de dolari pentru construcția acestui sistem și este în plin proces de integrare a industriei românești de apărare în rețeau sa globală de producție.

Grupul amecian a anunțat că a comandat deja mii de piese de la sute de furnizori și a început producția componentelor esențiale. Patriot este cel mai avanasat sistem de apărare antirachetă pe distanță lungă din lume. Conține radare, tehnologie de comandă și control și mai multe tipuri de interceptor, relatează Radio România Actualități.

Toate lucrează împreună pentru a detecta, identifica și neutraliza rachete tactice, balistice și de croazieră, drone, aeronave și alte tipuri de amenințări aeriene.

Tom Liberty, un vicepreședinte al companiei Raytheon a spus că gigantul american este în plin proces de integrare a indistriei românești de apărare în rețeaua s-a globală de producție și cât mai curând va emite primul ordin de comandă către o companie românească. Țări, precum Germania, Olanda și Spania au deja sisteme Patriot.

În noiembrie, anul trecut, România a semnat o scrisoare de ofertă și acceptare, devenind astfel a șasea țară membră NATO care achiziționează sistemul. În lume sunt doar 15 state care utilizează sau au comandat sisteme Patriot.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău