SUA trimit în Ucraina consilieri pentru politici strategice și de securitate cibernetică

  • 13 Februarie 2018 14:27
SUA trimit în Ucraina consilieri pentru politici strategice și de securitate cibernetică

Stephen Silverstein, consilier american în cadrul Ministerului Apărării de la Kiev, a anunțat că încă doi consultanți americani vor sosi în Ucraina anul acesta, scrie publicația Ukrainska Pravda.

"Vrem să trimitem în Ucraina consilieri de securitate cibernetică și comunicări strategice" - a precizat Silverstein. "Studiem cu atenție Buletinul strategic de apărare, pentru a vedea care dintre domeniile de aplicare încă nu este acoperit de un consilier. Este nevoie urgentă de specialist în securitate cibernetică, din cauza activității crescute a agresorului. Suntem în plin proces de identificare a unui astfel de consilier. Aceasta este o mare investiție în resursele umane", a explicat consilierul.

Acesta a mai dezvăluit că recent, un consilier strategic senior a sosit în Ucraina din SUA, sarcina sa fiind aceea de a asigura coordonarea întregului proces de reformă în domeniul apărării.

"Acesta s-a întâlnit deja cu generalul Anatoli Petrenko, ministru adjunct al apărării pe probleme de integrare europeană", a menționat Silverstein.

Întrebat despre asistență sub formă de armament și echipament militar, consultantul american a răspuns: "Nu aș vrea să vorbesc despre arme, pentru că nu vreau să ofer inamicului informații suplimentare".

"Inima mea este alături de Ucraina și nu vreau să fac rău. Sunt sigur că Statele Unite apreciază foarte mult Ucraina, în calitate partener. SUA cunosc adevarata istorie a Ucrainei", a declarat Stephen Silverstein, consilier american în cadrul Ministerului Apărării de la Kiev, potrivit Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău