SUA sprijină pe deplin suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova

  • 06 Ianuarie 2023 10:34
SUA sprijină pe deplin suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova

Ambasadorul Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, Viorel Ursu, i-a transmis președintelui american, Joe Biden, mulțumiri profunde pentru sprijinul continuu acordat Moldovei pentru consolidarea instituțiilor democratice, statului de drept și pentru reformele economice din Moldova și programele educaționale oferite. În răspunsul său, președintele Biden a menționat că Statele Unite și Moldova au construit un parteneriat puternic bazat pe valori democratice comune, transmite IPN.

Liderul de la Casa Albă a mai precizat că lupta Moldovei împotriva corupției și eforturile pentru construirea unei democrații inclusive și prospere sunt o inspirație pentru lupta globală împotriva corupției. Statele Unite au fost și vor rămâne un partener de încredere în procesul de reforme democratice ale Moldovei.

„Statele Unite sprijină pe deplin suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Guvernele noastre au lucrat îndeaproape pentru diminuarea impactului devastator al războiului declanșat de către Rusia și noi vom continua să lucrăm împreună pentru pace și prosperitate în regiune”, a mai menționat președintele SUA.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău