SUA sancționează un institut rus de cercetare pentru un atac cibernetic din 2017

  • 24 Octombrie 2020 11:59
SUA sancționează un institut rus de cercetare pentru un atac cibernetic din 2017

Washingtonul a impus vineri sancțiuni împotriva unui centru de cercetare al guvernului rus despre care susține că realizat instrumentele care au permis un atac cibernetic asupra unei companii petrochimice din Orientul Mijlociu în 2017, relatează dpa și Reuters, potrivit defenseromania.ro.

Potrivit sursei citate, Institutul de cercetare de chimie și mecanică (TsNIIKhM) a susținut atacul, care a utilizat un malware Triton pentru a viza infrastructura critică a companiei, a precizat într-un comunicat Departamentul american al Trezoreriei. Institutului i se interzice de acum înainte să facă orice afaceri cu cetățeni americani, iar cetățenii de alte naționalități care vor face face afaceri cu TsNIIKhM riscă să fie vizați de sancțiuni, a precizat sursa citată.

Deși comunicatul nu conține mai multe informații, el pare să se refere la un atac asupra unei rafinării de petrol saudite de la jumătatea lui 2017, transmite Agerpres.

Triton este unul dintre puținele malware cunoscute dezvoltate special pentru a viza facilități industriale și este considerat în mod special periculos de experți întrucât vizează sistemele de securitate.

Departamentul Trezoreriei SUA susține că cercetătorii care au investigat atacul din 2017 au descoperit că malware-ul "a fost conceput pentru a acorda atacatorilor control complet asupra sistemelor infectate și avea capacitatea de a provoca pagube semnificative și pierderi de vieți".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău