SUA | Presupusul autor al exploziei din Nashville a trimis colete către cunoscuți, în care își expune ideile

  • 04 Ianuarie 2021 10:30
SUA | Presupusul autor al exploziei din Nashville a trimis colete către cunoscuți, în care își expune ideile

Cu câteva zile înainte ca Anthony Warner să se arunce în aer într-o autorulotă în centrul orașului Nashville, el a trimis o serie de colete către cunoscuți ai săi pe teritoriul american, au anunțat sâmbătă oficiali ai Biroului Federal de Investigații (FBI), informează luni dpa, potrivit Agerpres.

Warner, 63 de ani, este acuzat că a declanșat în dimineața zilei de Crăciun o explozie ce a rănit trei persoane și a avariat grav zeci de clădiri, multe dintre ele istorice, însă oficiali americani continuă să lucreze pentru a determina motivul lui și au admis că s-ar putea să nu reușească să facă acest lucru în condițiile în care bărbatul a murit în această explozie.

Unul dintre colete a apărut de Anul Nou, fiind ștampilat la poștă cu două zile înainte de explozie, conținând cel puțin nouă pagini dactilografiate și două stickuri USB Samsung, dar fără a conține adresa expeditorului, informează postul WTVF.

"Cunoașterea pe care am dobândit-o este nemărginită", se poate citi în scrisoarea ce ar fi fost scrisă de Warner. "Acum, eu înțeleg totul, vreau să zic totul începând cu cine/ce suntem noi cu adevărat, până la cum este cu adevărat universul știut", continuă scrisoarea.

Alte scrisori conțin teorii ale conspirației cu privire la aselenizare, la atacurile teroriste din 11 septembrie și la atacuri ale extratereștrilor asupra planetei care au început în septembrie 2011, dar care au fost mușamalizate de mass-media, mai dezvăluie WTVF, care a văzut scrisorile, dar nu le-a publicat.

Warner a scris de asemenea despre "reptilieni și oamenii-șopârlă care în opinia sa controlează pământul și care au un DNA modificat", potrivit postului de televiziune. "Ei pun un comutator în creierul uman pentru a putea să umble printre oameni și să pară umani", ar mai fi scris Warner.

FBI a declarat pentru WTVF că a fost informat că Warner "a trimis materiale în care își expune punctele de vedere către câțiva cunoscuți din țară" și le-a cerut tuturor celor care vor primi un astfel de colet să contacteze biroul federal prin 800-CALL-FBI.

Analiza ADN a resturilor umane găsite la locul exploziei a permis identificarea lui Anthony Warner. Poliția a considerat că a fost vorba despre un ''act intenționat'', iar anchetatorii continuă să caute mobilul acestuia. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău